Rechter spreekt zich uit over ontwikkeling Buurtschap Crailo: bestemmingsplan onherroepelijk

Ingeborg Vos 01-02-2023 2343 keer bekeken

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 1 februari uitspraak gedaan over de bestemmingsplannen ‘Buurtschap Crailo’ die de gemeenteraden van Gooise Meren, Hilversum en Laren in juli 2021 hebben vastgesteld.

Tegen deze bestemmingsplannen was door een aantal omwonenden beroep aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij maakten zich zorgen over de gevolgen van de bestemmingsplannen voor de aanwezige natuur in het gebied, beschermde diersoorten en de negatieve gevolgen van de ontwikkeling van het buurtschap voor haar woon- en leefklimaat. Deze punten zijn op de zitting van 23 september 2022 behandeld.

De rechter heeft nu geoordeeld dat alle beroepsgronden ongegrond zijn. Bij de ontwikkeling van het gebied is voldoende rekening gehouden met de natuur.

Met deze uitspraak zijn de bestemmingsplannen ‘Buurtschap Crailo’ van de drie gemeenten onherroepelijk geworden. Hiermee is een belangrijke mijlpaal voor Buurtschap Crailo bereikt. De drie gemeenten en GEM Crailo zijn blij dat er nu na meer dan 1,5 jaar duidelijkheid is in verband met de voortgang van het project. ‘De ambitieuze ontwikkeling kan nu voortvarend verder‘ aldus de projectdirecteur van GEM Crailo Nanne Zwiep.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de uitwerking van de plannen voor deelplan Kazernekwartier waar circa 195 van de totaal 590 woningen komen. Naast woningen is er in het buurtschap ook plaats voor bedrijven en voorzieningen.

Cookie-instellingen