Twee voormalige garageloodsen krijgen nieuwe eigenaren

Ingeborg Vos 19-04-2024 1580 keer bekeken

Een bijzonder moment voor de leden van vereniging BosBuren. Donderdag kregen zij uit handen van GEM Crailo de sleutels van twee voormalige garageloodsen in Buurtschap Crailo.

BosBuren heeft, samen met een aantal andere CPO groepen, in het voorjaar van 2021 meegedaan aan de openbare initiatievenprocedure voor deze locatie.

Na bijna drie jaar van plannen maken, bezoek aan het Kwaliteitsteam Crailo, financiering regelen en vergunning aanvragen is het eindelijk zover dat de garageloodsen in eigendom zijn gekomen van vereniging BosBuren. Met trots namen zij de sleutels in ontvangst.
Onder het genot van een hapje en drankje vond de feestelijke bijeenkomst in één van de toekomstige werkunits plaats.

Wethouder Niels Rood (gemeente Laren) gaf, namens de bestuurders van Crailo, in zijn toespraak aan dat hij fan is van het CPO concept. “Vaak zijn het plannen en schetsjes, maar ik vind het super leuk dat we hier staan en concreet naar de gebouwen kijken en dat de notaris vandaag de aktes heeft gepasseerd”, aldus Rood.

14 huishoudens
De BosBuren vertegenwoordigen 14 huishoudens, met bewoners van 0 tot 70 jaar. Met elkaar gaan zij de twee garageloodsen transformeren naar woon-/werkunits. De bouw start direct, de oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2025.

Lees meer hierover in het artikel ‘GEM Crailo en vereniging BosBuren ondertekenen koopovereenkomst herontwikkeling garageloodsen’

Foto: Margot Brakel fotografie

 

Cookie-instellingen